Detectiemethoden Alkmaar

Met moderne detectiemethoden sporen we lekkages op in en om Alkmaar. Dus heb je te maken met een lekkage? Moorman Totaal Techniek Lekdetectie staat voor je klaar om de lekkage schadevrij op te sporen. Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085 - 106 10 66 of door gebruik te maken van het contactformulier.

Onze meest gebruikte detectiemethoden

Iedere lekkage vraagt om een andere aanpak. Gelukkig hebben we de mogelijkheid om verschillende detectiemethoden en technieken in te zetten. Zo kiezen we voor iedere situatie de beste methode. En vaak gebruiken we een combinatie van verschillende detectiemethoden om tot de meest nauwkeurige resultaten te komen. Hieronder geven we een overzicht van onze meest gebruikte detectiemethoden.

Traceergasdetectie

Bij traceergasdetectie gebruiken we gas om de lekkage op te sporen. Het gas is geheel veilig en verhoogd de druk in de leidingen. Vervolgens kijken we met onze apparatuur waar de druk in de leidingen afwijkt van de normale druk. Dat helpt ons om het lek snel op te sporen. Omdat het gas een dunne structuur heeft, kunnen we het bij veel materialen inzetten.

Thermografie

Met thermografie kunnen we warmtebeelden van verschillende woningonderdelen maken. Vervolgens kijken we of de gevonden waarden afwijken van de gemiddelde temperatuur. Zo ja, dan wijst dit op een lekkage. Bij deze techniek maken we gebruik van infrarood. We passen deze methode veel toe voor lekkages in warmwaterleidingen en cv-leidingen. Deze leidingen zijn vrijwel altijd verborgen achter muren en onder vloeren waardoor ze ontoegankelijk zijn.

Endoscopie

Endoscopie is een detectiemethode waarbij we met behulp van een kleine camera een inspectie uitvoeren. We zetten deze camera in bij lekkages op ontoegankelijke plekken en zeer kleine ruimtes zoals een smalle leiding.

Ultrasone detectie

Door middel van geluidsgolven doen we verschillende metingen in je woning. Nadat we een ultrasoon geluid uitzenden, luisteren we hoe dat bij ons terugkomt. Door de resultaten hiervan nauwkeurig te vergelijken, kunnen we bepalen waar het lek zit.

Neem contact op voor lekdetectie met moderne detectiemethoden

Wil je een afspraak maken of wil je meer weten over onze detectiemethoden? Neem vandaag nog contact met ons op. Vraag vrijblijvend onze offerte aan via het contactformulier of bel ons op 085 - 106 10 66. Wij helpen je graag bij het opsporen van een lekkage.